Akt 1

(hvor er musen?– klik på de farvede, understregede ord !)

Hr. Poesi og frk. Melodi mødes og forelsker sig i hinanden. Ordene møder tonerne og inspiration ved første gehør opstår... Introduktion til deres 3. barn “Sommernat”

Sommernat

En kærlighedsaffære mellem månen og sommernatten, og hvad deraf følger...Hr. Poesi og frk. Melodis første barn bliver født efter vanskelige skrivekramper...

Danserinden i det kinesiske Smykkeskrin

En pige ejer et smykkeskrin med en lille danserinde, som drejer rundt, når låget åbnes. I skrinet ligger et guldhjerte, som pigen tager rundt om sin hals, mens hun danser - ligesom den lille dukke i skrinet, men der er forskel på at være menneske og dukke.En klog og kærlig ravn sætter sig på Hr. Poesis skulder og hvisker ham de ord i øret, som frk. Melodi skal skrive til sit barnebarn:

Et Brev til Line

Beskriver en farmoders tanker og ønsker til sit barnebarn for fremtiden...Akt 2Hr. Poesi og frk. Melodi er ikke gift thi et åndens fællesskab binder dem sammen med kærlighedsbånd, som er stærkere og finere end nogen guldring på finger...

Prins Knud

En bryllupssang. Prins Knud drager ud i verden for at befri sin elskede prinsesse Ursula fra troldens snærende fangenskab. Prinsen får prinsessen, de bliver gift - og så skulle man tro, at de levede lykkeligt til deres dages ende... det gør de bare ikke, men som alle eventyr har denne vise også en morale...Hr. Poesi har læst mange år ved universitet, men fandt aldrig liv i de tørre bøger, der syntes at være bedre føde for bogorme, ikke kost for poeter. Hr. Poesi brugte årene på at drømme fremfor at studere, men noget kom der ud af studierne, nemlig:

Engbotanik

En pige og en dreng går en tur i engen - en hveps sætter sig i hendes sko, og der sker ting, som er slettet af censuren, men tiden går, og en dag ca. 18 år efter sætter hvepsen sig igen i en sko...Hr. Poesi møder Den lille Havfrue på Sveriges sydligste spids, og får en lang snak med hende. Hun er på vej til havheksen for at ofre det dyrebareste, hun ejer, sin smukke, bedårende stemme...

Den lille Havfrues Sang

efterfølges af

Havheksens DigtHr. Poesi elsker dyr, og er selv god imod dem. Han forstår sig ikke på de onde og hjerteløse mennesker, som efter endt ferie efterlader deres “kælekat” til en uvis skæbne - uden mad, uden varme i en kold vinter, men heldigvis findes der gode mennesker, som kommer de forhutlede sommerhuskatte til undsætning, endskønt det også her kan gå rivende galt:

Djævlen og Sommerhuskatten

Djævlen vil sommerhuskatten til livs, og får en genial ide, mens han sidder i sin svovlpøl: “Den GODE vilje skal ske...” Hvem ler bedst - og til sidst?Hr. Poesi har altid elsket regnvejr, men denne sang havde han det lidt svært med...Flokmentalitet er jo noget, han dybest set frygter og afskyr - en digters lod er at digte, ikke marchere!!! Men på den anden side - hvad var vi uden hinanden? - Hvad er en enkelt lille dråbe dog i det øsplaskende regnvejr, han sjovt nok elsker at sjoske rundt i???

Dråben

En dråbe kikker ned fra skyen og føler sig så alene. En pige går ude i regnen og nyder at mærke dråberne falde i sit brune hår fra æbletræets gren, mens alle barrikaderer sig bag skjolde af paraplyer...Hr. Poesi er som frk. Melodi barnlig af sind, og måske derfor viser livets store spørgsmål sig for ham i al sin enkelthed? Hvad er et hul? Et ostehul?

Musen og Ostehullet

En lille mus føler sig fanget i sit ostehul og vil gnave sig ud på den anden side af sit fængsel - den vil fri af alle bånd - den vil ud hvor ALT er ånd... Men hvad sker der med den lille mus, da den endelig ser friheden i morgenrøden?